Edullinen laina juuri sinun tarpeisiisi

Kun tarvitset lainaa, voit tehdä hakemuksen helposti netissä. Monet lainantarjoajat tarjoavat mahdollisuuden täyttää lainahakemus suoraan heidän verkkosivuillaan.

Ennen kuin teet lainahakemuksen, on hyvä vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia ja ehtoja. Tarkista muun muassa lainan korko, takaisinmaksuaika ja mahdolliset lisäkulut. Lainan hakeminen netissä on siis helppoa ja nopeaa, lue tästä lisää miten se onnistuu.

Hae lainaa kätevästi verkossa

Lainan hakeminen verkossa on nykyään erittäin kätevää ja helppoa. Voit vertailla eri lainapalveluiden tarjouksia sekä ehtoja suoraan omalta tietokoneeltasi tai älypuhelimeltasi.

Ensimmäiseksi sinun on selvitettävä, miten suurta lainaa tarvitset ja millaisen takaisinmaksuaika sinulle sopii. Tämän jälkeen voit käyttää erilaisia lainavertailusivustoja, jotka auttavat sinua löytämään parhaan lainatarjouksen. Näillä sivustoilla voit syöttää haluamasi lainasumman sekä takaisinmaksuajan, jonka jälkeen saat listan eri lainapalveluiden tarjouksista ja niiden kuluista.

Kun olet saanut sopivan lainatarjouksen, voit siirtyä kyseisen lainapalvelun verkkosivuille ja täyttää lainahakemuksen. Siinä sinulta pyydetään normaalisti henkilötietoja, taloustietoja sekä tietoja mahdollisista muista lainoista. Kun olet täyttänyt hakemuksen, se lähetetään lainapalveluun arvioitavaksi. Lainapäätös saapuu yleensä nopeasti, usein jopa muutamassa minuutissa. Jos päätös on myönteinen, voit allekirjoittaa lainasopimuksen sähköisesti ja laina siirretään tilillesi yleensä saman päivän aikana tai viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Lainaa voi hakea moniin eri tarkoituksiin

Lainaa voi hakea netissä moniin eri tarkoituksiin, kuten esimerkiksi kodin remontointiin, auton ostamiseen, matkustamiseen tai yllättäviin menoihin. Lainan hakeminen on yleensä nopeaa ja helppoa, jolloin lainapäätös saadaan nopeasti.

Esimerkiksi kulutusluotto ja pikalaina ovat kaksi erilaista tuotetta, joita voi haetaan erilaisiin tarpeisiin. Kulutusluotto on yleensä suurempi lainasumma ja se sopii vaikkapa kodin remontointiin, auton ostoon tai muihin suurempiin hankintoihin. Kulutusluoton korko voi olla kiinteä tai vaihtuva, joten se on usein alhaisempi kuin pikalainan korko.

Pikalaina puolestaan on pienempi lainasumma, jota haetaan yleensä lyhytaikaiseen rahoitustarpeeseen. Sitä voi käyttää esimerkiksi odottamattomiin laskuihin, matkakuluihin tai muihin äkillisiin menoihin. Pikalainaa voi hakea nopeasti verkossa sekä sen takaisinmaksuaika on yleensä lyhyempi kuin kulutusluotossa. Siksi sen korko voi olla korkeampi kuin kulutusluoton korko ja takaisinmaksu tapahtuu yleensä yhdessä erässä.

On tärkeää harkita tarkasti omia taloudellisia mahdollisuuksia ja tarpeita ennen lainan hakemista. Lainaa kannattaa aina hakea vastuullisesti sekä varmistaa, että takaisinmaksu on mahdollista omassa taloustilanteessa.

Lainaa voi saada myös ilman vakuuksia tai takaajia

Lainaa on mahdollista saada myös ilman vakuuksia tai takaajia. Tällaisia lainoja kutsutaan yleisesti nimellä “vakuudettomat lainat”. Näissä lainoissa lainanantaja ei vaadi lainan hakijalta mitään omaisuutta tai henkilötakaajaa lainan vakuudeksi. Sen sijaan lainan myöntämisen perusteena käytetään yleensä hakijan luottokelpoisuutta ja maksukykyä.

Vakuudettomat lainat voivat olla esimerkiksi kulutusluottoja tai luottokortteja. On kuitenkin hyvä huomata, että vakuudettomat lainat voivat olla hieman korkeakorkoisempia kuin vakuudelliset lainat, koska lainanantajalla on suurempi riski lainan takaisinmaksun suhteen.